MASSAGE

Additional Info

Massage is een manuele therapie die sinds mensenheugenis beoefend wordt. Door de tijd bewijst massage, en wordt gewaardeerd om, zijn gezondheid bevorderende werking. Massage is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Massage kan verstillend werken of je juist helderder en energieker maken. U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende massage behandelingen.

Mogelijke massages bij De Beauty Salon ER:

  • Voetreflexzonemassage
  • De Cosmetische bindweefselmassage.
  • De Pincementsmassage.
  • Manuele lymfedrainage.

Voetreflexzonemassage

Op de voet zijn alle reflexzones van de organen van het lichaam gereflecteerd. Bij de reflexmassage aan de voet kunnen al deze reflexen aangezet worden. Dit heeft een gunstig effect op al de organen die niet in balans zijn. Het lichaam wordt aangezet om weer in balans te komen. Een weldaad voor de voeten, maar het werkt door op alle organen. Daardoor kan het gevoelig zijn, maar het uiteindelijke resultaat is een zeer ontspannen effect op het gehele lichaam.

De cosmetische bindweefselmassage

De cosmetische bindweefselmassage heeft als doel de huidstructuur te verbeteren. Het is een massage die de celvernieuwing activeert. Hierdoor krijgt de huid een jonger aanzien. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband. Wat houdt het in? Door de bindweefselcellen te prikkelen gaat het lichaam sneller bindweefselcellen aanmaken. Door in feite de huid "topsport" te laten uitvoeren worden de collagene en elastine vezels aangemaakt die de structuur van de huid verstevigen. De opname van werkstoffen uit crèmes wordt verbetert. De huid gaat er stralend en jonger uitzien. Deze behandeling is uitermate geschikt bij: > anti-aging > littekenbehandeling. Tevens is de cosmetische bindweefselmassage goed te gebruiken om de huid in conditie te houden na een cosmetische ingreep (bv. facelift).

De Pincementsmassage

De pincementsmassage bestaat over het algemeen uit een massage van de schedelhuid, nek, het gezicht, decolleté en de schouder. Deze massage reguleert de doorbloeding van de huid, de behandelde huid komt tot rust en de massage zorgt voor een betere balans van de huid. De behandeling is uitermate geschikt voor: > huidverbetering > behandeling van kleine littekens (bv. van acne) > couperose. Hier is sprake van te veel roodheid in de wangen.

Manuele lymfedrainage

Vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de lymfevaten heeft als resultaat vochtophoping (oedeemvorming). Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan. Hoe ontstaan deze vochtophopingen nu eigenlijk? Na een cosmetische ingreep, bv. een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Op het moment dat de lymfevaten verstopt zijn, worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Daardoor ontstaat oedeem. Dankzij de toepassing van manuele lymfedrainage, een behandeling die door de geregistreerde schoonheidsspecialist wordt uitgevoerd, verdwijnt het oedeem. Cosmetisch chirurgische ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat indien deze gepaard gaan met meerdere lymfedrainagebehandelingen. Om die redenen worden veel cliënten door de plastisch en cosmetische chirurgen naar de geregistreerde schoonheidsspecialist doorverwezen. Manuele lymfedrainage wordt gebruikt bij voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen, o.a. ooglidcorrectie, facelift, liposuctie. Ook is deze behandeling uitermate geschikt: > bij acne > anti-stress > ter ondersteuning van een afslankmethode. Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten die gepaard gaan met de behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden.